Openbaar Onderzoek
Wat is er aan de hand?
Momenteel loopt er een openbaar onderzoek in het kader van de omgevingsvergunning die werd aangevraagd door maakbedrijven HOTA en Onbetaalbaar voor de bouw van een "bedrijfsverzamelgebouw" op het grootste van de 2 bedreigde percelen aan het Arbedpark in Gentbrugge. Dit gebouw zal bestaan uit 7 loodsen waarvan HOTA en Onbetaalbaar er elk één zullen gebruiken. De overige loodsen zullen worden onderverhuurd aan andere bedrijven. Welke bedrijven dat zullen zijn en hoeveel personeel, bezoekers en leveranciers zij zullen aantrekken is moeilijk te voorspellen maar er zal ongetwijfeld een aanzienlijke impact zijn op de mobiliteit in de omgeving.
Het betreft een perceel van 5130m2 met een hoge natuurwaarde gelegen tussen het Stadsarchief “De Zwarte Doos”, het pad langs de Schelde, het Arbedpark en de parking van het bedrijvenpark langs de Dulle-Grietlaan, dat kadastraal gekend is onder nummer 14E3 (CaPaKey 44362B0014/00E003).

Meer informatie over de omgevingsvergunningsaanvraag vind je hier.
Later dit jaar zal ook bedrijvencentrum De Punt een omgevingsvergunning aanvragen om uit te breiden op het kleinere perceel (ongeveer 2750m2). Laat hieronder je e-mailadres achter als je op de hoogte wil gebracht worden wanneer dat openbaar onderzoek start.
Wie mag een bezwaarschrift indienen?
Iedereen kan een bezwaarschrift indienen bij de Stad Gent, ongeacht leeftijd, origine of zelfs woonplaats. Minderjarigen en kinderen kunnen dus ook bezwaar aantekenen. Rechtspersonen kunnen dit overigens ook doen.
Zelfs wie niet in Gent(brugge) woont kan dus een bezwaarschrift indienen. Als je bv. regelmatig in het Arbedpark komt ben je ook belanghebbende in dit dossier.
Deze procedure is gratis maar niet anoniem. Je kan ook meermaals een bezwaarschrift tegen eenzelfde project indienen wanneer je bijvoorbeeld bijkomende argumenten hebt die niet in een eerder bezwaarschrift vermeld waren.
Hoe meer gegronde bezwaarschriften de overheid ontvangt, hoe groter onze kans om de natuur op deze twee percelen te redden.
Moet ik zelf een bezwaarschrift schrijven?
Je kan zelf een bezwaarschrift schrijven als je dat wenst maar wij stellen ook een modelbezwaarschrift ter beschikking dat je kan downloaden en afdrukken of opladen via het omgevingslokket. Je kan ons modelbezwaarschrift ook gebruiken ter inspiratie of aanpassen naar wens.
Wil je toch zelf een bezwaarschrift schrijven?
Dat kan zeker. Het is belangrijk dat uw bezwaarschrift objectief en goed gemotiveerd is. Je kan hierbij verwijzen naar eerdere (beleids)beslissingen van de Stad Gent die tegenstrijdig zijn met de ontwikkeling van deze gronden:
Vermijd het gebruik van emotionele argumenten omdat deze persoonlijk zijn en niet in het algemeen belang.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn bezwaarschrift ontvankelijk/geldig is?
Een geldig bezwaarschrift moet minstens deze gegevens bevatten:
- De OMV referentie:
- Uw naam
- Uw adres
- Uw handtekening
Wil je met meerdere gezinsleden eenzelfde bezwaarschrift indienen, doe dat dan best afzonderlijk.
Vanzelfsprekend kan dit niet meer na de deadline van .
Hoe kan je je bezwaarschrift indienen?
Er zijn meerdere manieren om je bezwaar in te dienen. Op onderstaande pagina's vind je hierover meer informatie.
Vragen?
Heb je een vraag of een probleem bij het indienen van je bezwaarschrift? Stuur ons een mailtje en wij helpen je graag op weg: redarbed@gmail.com